“Stepping onto a brand-new path is difficult, but not more difficult than remaining in a situation, which is not nurturing to the whole woman”

Maya Angelou

Het lijf is het vertrekpunt. Vaak zijn we gewend om alleen naar ons hoofd te luisteren, terwijl je lijf je zoveel meer is dan je hoofd. Gedachten zitten in je hoofd, stress en emoties zitten vooral in je lijf. In de loop van je leven bouw je door alles wat je meemaakt overlevingsmechanismen op in je lijf. Dit zijn manieren van het lijf om zich te beschermen.  Iedereen heeft zijn eigen manieren hiervoor. Dit hangt af van wie je bent, wat je nodig hebt en wat je krijgt in het leven. Iedereen heeft behoefte aan: veiligheid, voeding, vertrouwen, vrijheid en vitaliteit. Wanneer deze basisbehoeften niet vervuld worden, bouw je spanning op in je lijf.  

De een gaat op zijn tenen lopen, de ander draagt de wereld op zijn schouders,  zit alleen nog in zijn hoofd of is gewend zijn hart te sluiten. Bij de meesten van ons gebeurt dit ongemerkt en zo kom je in de loop van het leven vaster te zitten in je patronen. Vaak ontstaat er op bepaalde momenten in ons leven de behoefte losser te komen van deze patronen. Bijvoorbeeld doordat ze je lichamelijke en/of psychische klachten geven, je in je leven een andere richting op wilt gaan, steeds tegen het zelfde aanloopt of door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Lichaamsgerichte therapie is een effectieve manier om je bewust te worden van je patronen, en deze vervolgens te veranderen.

De herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg
Elke ochtend weer nieuw bezoek.
Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast.
Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij
zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.
Behandel dan toch elke gast met eerbied.
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase…….
De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.
Wees blij met iedereen die langskomt
de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
om jou als raadgever te dienen.

-Rumi-

Voor wie?

Voor vrouwen die terug willen keren bij zichzelf.

Herken je een of meerdere van de onderstaande klachten:

 • ik raak snel mezelf kwijt
 • ik ben vaak gespannen en onrustig in mijn hoofd
 • ik pas me snel aan anderen aan
 • ik heb een burn-out
 • echt luisteren naar mijn gevoel vind ik moeilijk
 • ik ben me onzeker
 • ik vind het lastig te kiezen voor mezelf
 • ik ben gevoelig en heb hier last van
 • ik heb depressieve klachten

En verlang je naar:

 • meer jezelf te zijn
 • je grenzen beter te voelen en hiernaar te leven
 • Meer rust en ontspanning te ervaren in je hoofd en in je leven
 • trouwer aan jezelf te zijn
 • helderder te krijgen wat jij voelt, denkt en vindt, ook in contact met anderen
 • meer vertrouwen te hebben in jezelf en in het leven
 • Zekerder zijn van jezelf en te kiezen voor wat werkelijk belangrijk is voor jou
 • meer vrijheid ervaren

Neem dan Contact op voor een afspraak of meer informatie

Mijn Werkwijze

Het onderzoeken van je patronen doe ik door middel van gesprekken en lijfelijke oefeningen met oog voor de adem en gestalt. Hierbij geef ik veel aandacht aan veiligheid en mild zijn voor jezelf. Vaak komt er meer acceptatie voor wat er is. In de ruimte die zo in het onderzoek ontstaat, kan je stapje voor stapje nieuwe dingen ontdekken en ervaren. Die je vervolgens meer en meer in je dagelijks leven kunt brengen.


Mijn ervaring en overtuiging is dat zelfs bij grote emoties het rust geeft wanneer je hierbij aanwezig kan blijven. Wanneer deze gevoelens niet weg hoeven, maar er gewoon mogen zijn. Wat hebben ze je te vertellen? Vaak willen deze gevoelens vooral gezien en gevoeld worden en verzachten ze vanzelf wanneer ze aandacht krijgen. Het gaat weer stromen. Door te luisteren naar de diepe wijsheid van je lijf, kom je weer in contact met wie je werkelijk bent.

Interesse?

Klik hier voor meer praktische informatie. Wees welkom wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor een kennismaking / intake of sessie: 

annemarie.geraets@gmail.com of Contact

Praktische informatie: tarieven en vergoedingen

We starten met een vrijblijvend kennismakings/intakegesprek, waarin je kunt vertellen wat je zoekt en waar je tegen aan loopt. Je maakt kennis met mij en werkwijze. En samen bekijken we of lichaamsgerichte therapie op dit moment bij jou en je hulpvraag past. Pas daarna neem jij het besluit om wel of niet te starten met therapie. Belangrijk is dat zowel jij als ik het idee hebben dat de therapie zal bijdragen aan jouw doelstelling/ herstel .

Wanneer je besluit te starten, vul je een behandelovereenkomst en intakeformulier in en maken we afspraken voor de sessies lichaamsgerichte therapie/ coaching. Deze vinden plaats in mijn praktijkruimte in Uden.

Tarieven

Kennismakingsafspraak / intake 45 a 60 min 35 euro

Sessie particulier 60 min 75 euro

Sessie zakelijk (door werkgever betaald) 60 min 90 euro

Vergoedingen

Aangezien ik als therapeut aangesloten ben bij een beroepsvereniging (SBLP) en opgenomen ben in het SBLP-register, vallen de sessies binnen de vergoedingen van veel ziekekostenverzekeraars. Via de link Vergoedingen-Zorgverzekeraars-2024.pdf kun je kijken of de sessie vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. Check voor de zekerheid altijd nog je eigen zorgverzekering.

De therapie is vrijgesteld van BTW.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP , wat staat voor Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeorienteerde (Psycho) therapie. Ook ben ik opgenomen in het register van het RBCZ , Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg en sta ik ingeschreven bij Kamer van Koophandel.

Klachtenregeling

De SBLP kent een klachtenregeling. Vraag zo nodig om meer informatie bij mij of bij het secretariaat van de SBLP. Ik ben volgens wettelijke verplichting aangesloten bij WKKGZ Geschillenregeling Cam Coop. Wanneer de klachtenregeling niet (meer) volstaat, kan een beroep worden gedaan op het tuchtrecht TZC.