Meer dan tien jaar geleden liep mijn hoofd over, kon ik niet stoppen met piekeren, voelde ik me gejaagd en sliep ik slecht. Yoga en meditaties hielpen niet meer. Ik had het gevoel dat ik zo veel moest en zat niet lekker in mijn vel. Toen kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte psychotherapie. Hierdoor kreeg ik beetje bij beetje meer contact met mijn lijf, ging dieper ademen en ontspande ik weer. Als bijproduct kwam ik steeds dichter bij mijn gevoel, werd me duidelijker waar ik wel en niet blij van werd en ging hier langzaamaan steeds meer voor kiezen. Ik voelde me vrijer. Tijdens deze weg werd ik steeds enthousiaster om ook anderen te begeleiden bij het luisteren naar hun lichaam. En ben ik gestart met de vijfjarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut.
Vele stapjes en stappen volgden en blijven volgen😊. Inmiddels ben ik veel meer op mezelf gaan vertrouwen en mijn eigen keuzes gaan maken. Daardoor ervaar ik meer ontspanning en plezier in mijn leven. En in 2020 heb ik mijn diploma tot lichaamsgericht therapeut behaald.

Verder ben ik getrouwd en moeder van twee eigenwijze meiden. Mijn werk als begeleider van gezinnen in de jeugdhulpverlening heb ik na veertien jaar achter me gelaten om te doen wat ik het liefst doe: mensen begeleiden en inspireren bij hun persoonlijke ontwikkeling met als ingang het lijf en de adem. Graag wil ik anderen doorgeven wat mij geholpen en gevoed heeft en nog elke dag doet: “je verbinding met je eigen lijf!”. 


Mijn hele leven ben ik al nieuwsgierig naar ieder uniek mens en zijn functioneren. Sinds 1996 heb ik aan vele opleidingen, trainingen en cursussen deelgenomen over menselijk functioneren en persoonlijke groei. Zowel gefundeerd in westerse wetenschap: afgeronde universitaire Master ontwikkelingspsychologie bij de Radboud Universiteiit in Nijmegen in 2001. Als in holistische wijsheid: opleiding lichaamsgerichte psychotherapie bij bodymindopleidingen, afgerond in 2020 en cursussen in o.a. Zen-meditatie, Healing Tao voor vrouwen, Bio-Energetica, Mindfulness en yoga.

Mijn praktijk is o.a. te vinden op sblp en  alternatievegeneeswijzen-info.nl. Met collega Mieke Kox van centrumvanverbinders bied ik Omhels de vrouw in jou, een reis door de chakra’s, aan.

Anderen over mij

Ik vind Annemarie erg prettig als therapeut. Ze luistert goed, vertaalt en checkt vaak bij me hoe het gaat. Ze vindt weinig gek of ongewoon en ze veroordeelt niet. Dit maakt ruimte en biedt mij veiligheid om dingen te delen.  Wat ik heel mooi vind is dat Annemarie volgt en inspeelt op wat er op dat moment nodig lijkt te zijn. 

Ik word me steeds bewuster van mijn lichaam en de signalen die het afgeeft en hoe ik deze kan lezen. Zo ben ik veel meer in contact met mezelf in de dingen die ik doe. Ook het maken van keuzes vanuit mezelf wordt zo steeds makkelijker. En ook dat ik steeds minder gedachten heb over wat anderen van me zouden kunnen denken. 

VROUW 39

Van “zitten op de bank” naar “actief bezig zijn”. Vóór ik bij Annemarie kwam zat ik behoorlijk in de put. Ik had geen plezier in mijn leven en er kwam niets meer uit mijn handen.Annemarie neemt echt de tijd voor je. Ze luistert naar je en voelt de situatie goed aan. Iedere sessie werd er merkbaar progressie geboekt en wist zij mij te raken, ongelooflijk. Ik heb enorm veel gehad aan haar sessies, door Annemarie ben ik echt opgebloeid! 

VROUW 45


Ik  ervaar Annemarie als prettig, betrokken, enthousiast en professioneel. Het voelt voor mij alsof je zelf het proces stuurt. Na de sessies voelden mijn hoofd rustiger en lichter. De therapie maakt me meer en meer bewuster van mijn lijf en hoe ik daar in zit.

VROUW 35


Ik heb echt mogen voelen dat het oké is om voor mezelf te kiezen .De sessies hebben me veel inzicht gegeven. Vooral op onderbewust niveau, die ik wel kan voelen maar waar ik geen woorden aan kan geven.

VROUW 42

Het voelen van mijn lijf helpt me heel goed bij het kunnen afvoeren van spanning en stress. Ik ben echt zoveel meer ontspannen en rustiger! Echt een wereld van verschil met jaren geleden. Ik ben heel trots op mezelf 🙂 Ik merk nu stiekem wat ik bij jou geleerd heb, DANK daarvoor! Het betekent veel voor me. 

vrouw 35