Annemarie Geraets

Zo’n vijftien jaar geleden liep mijn hoofd over, kon ik niet stoppen met piekeren, voelde ik me gejaagd en sliep ik slecht. Yoga en meditaties hielpen niet meer. Ik ben opgeleid als ontwikkelingspsychologe en had ruime ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen. Ik wist van alles over helpende en storende gedachten. Maar ook die kennis hielp me toen niet, het zorgde alleen maar voor meer onrust in mijn hoofd. Ik had het gevoel dat ik zo veel moest en zat niet lekker in mijn vel.

Toen kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte psychotherapie. Hierdoor kreeg ik beetje bij beetje meer contact met mijn lijf, ging dieper ademen. Ik ontspande weer. Daarbij kwam ik steeds dichter bij mijn gevoel. Het werd me duidelijker waar ik wel en niet blij van werd. En ik ging hier langzaamaan steeds meer voor kiezen. Kiezen voor mezelf in plaats van wat ik dacht dat anderen wilden. Kiezen voor wat voor mij belangrijk is, ook al waren er gedachten in mijn hoofd dat dat raar of gek was. Niet de kritische stemmen in mijn hoofd de baas laten zijn, maar dat waar mijn hart blij van wordt. Ook al is het spannend.

Tijdens deze weg werd ik steeds enthousiaster om ook anderen te begeleiden bij het luisteren naar hun lichaam. En ben ik gestart met de vijfjarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut.
Vele stapjes en stappen volgden en blijven volgen. Inmiddels ben ik veel meer op mezelf gaan vertrouwen en mijn eigen keuzes gaan maken. Daardoor ervaar ik meer ontspanning en plezier in mijn leven.

In 2020 heb ik mijn diploma tot lichaamsgericht therapeut behaald en ben mijn eigen praktijk gestart. Ooit een onmogelijke droom en nu werkelijkheid! Trots ben ik op mezelf. Ik geniet van de vrijheid dit me geeft. De vrijheid me te blijven ontwikkelen, want nieuwsgierig blijf ik.

Dat jij helemaal mag zijn zoals je bent, is voor mij als therapeut erg belangrijk. Alle gevoelens en gedachten, ook de minder hippe: de boze, de onzekere, de donkere gevoelens mogen er zijn. Er hoeft niets weg. En alles is okay. We zijn mensen en ieder heeft zijn eigen bedrading. Jij bent oke, zoals je bent. Leren leven met jezelf zoals je bent. Oke zijn met jezelf en alle kanten die je hebt. Dat vind ik belangrijk. Dat geeft rust en ruimte. Dat gun ik jou ook!

Graag geef ik aan anderen door wat mij geholpen en gevoed heeft en nog elke dag doet: “je verbinding met je eigen lijf!”. Zodat ook jij jezelf kan zijn met je lijf als kompas.


Mijn hele leven ben ik al nieuwsgierig naar ieder uniek mens en zijn functioneren. Sinds 1996 heb ik aan vele opleidingen, trainingen en cursussen deelgenomen over menselijk functioneren en persoonlijke groei. Zowel gefundeerd in westerse wetenschap: afgeronde universitaire Master ontwikkelingspsychologie bij de Radboud Universiteiit in Nijmegen in 2001. Als in holistische wijsheid/ complementaire zorg: opleiding lichaamsgerichte psychotherapie bij bodymindopleidingen, afgerond in 2020 en cursussen in o.a. Healing Tao voor vrouwen, Bio-Energetica, Mindfulness, Zen-mediatie en yoga.

Mijn praktijk is o.a. te vinden op sblp en  alternatievegeneeswijzen-info.nl. Met collega Mieke Kox van centrumvanverbinders bied ik Omhels de vrouw in jou, een reis door de chakra’s, aan.

Anderen over mij

Ik maak meer mijn eigen keuzes en ben minder bezig met wat anderen van mij vinden

Ik vind Annemarie erg prettig als therapeut. Ze luistert goed, vertaalt en checkt vaak bij me hoe het gaat. Ze vindt weinig gek of ongewoon en ze veroordeelt niet. Dit maakt ruimte en biedt mij veiligheid om dingen te delen.  Wat ik heel mooi vind is dat Annemarie volgt en inspeelt op wat er op dat moment nodig lijkt te zijn. 

Ik word me steeds bewuster van mijn lichaam en de signalen die het afgeeft en hoe ik deze kan lezen. Zo ben ik veel meer in contact met mezelf in de dingen die ik doe. Ook het maken van keuzes vanuit mezelf wordt zo steeds makkelijker. En ook dat ik steeds minder gedachten heb over wat anderen van me zouden kunnen denken. 

Marianne 39

Ik ben opgebloeid!

Vóór ik bij Annemarie kwam zat ik behoorlijk in de put. Ik had geen plezier in mijn leven en er kwam niets meer uit mijn handen. Annemarie neemt echt de tijd voor je. Ze luistert naar je en voelt de situatie goed aan. Iedere sessie werd er merkbaar progressie geboekt en wist zij mij te raken, ongelooflijk. Ik heb enorm veel gehad aan haar sessies, door Annemarie ben ik echt opgebloeid! 

Susan 45

Mijn hoofd voelt rustiger en lichter.


Ik  ervaar Annemarie als prettig, betrokken, enthousiast en professioneel. Het voelt voor mij alsof je zelf het proces stuurt. Na de sessies voelden mijn hoofd rustiger en lichter. De therapie maakt me meer en meer bewuster van mijn lijf en hoe ik daar in zit.

DAisy 35

ik voel nu dat het echt oke is om voor mezelf te kiezen
Ik heb echt mogen voelen dat het oké is om voor mezelf te kiezen .De sessies hebben me veel inzicht gegeven. Vooral op onderbewust niveau, die ik wel kan voelen maar waar ik geen woorden aan kan geven.

Moniek 42

Ik ben zoveel meer ontspannen en rustiger!

Het voelen van mijn lijf helpt me heel goed bij het kunnen afvoeren van spanning en stress. Ik ben echt zoveel meer ontspannen en rustiger! Echt een wereld van verschil met jaren geleden. Ik ben heel trots op mezelf ? Ik merk nu stiekem wat ik bij jou geleerd heb, DANK daarvoor! Het betekent veel voor me. 

Hanneke 35